Müzede Dokunduğu Saati Harap Eden Amca - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Müzede Dokunduğu Saati Harap Eden Amca


Müzelerdeki ilk kural hiçbir şeye dokunmamaktır.

Kolombiya’daki Uluslararası Saat Müzesi’nde kaydedilen bu video, müzede hiçbir şeye dokunulmaması gerektiğinin en acı örneği.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Eğitimsizlik mi yoksa dünya genelinde geçerli olan bazı kuralları bilmemek mi desem bilemedim (o kısmı siz doldurun artık), demek ki bu tarz ‘kazma’lıklar dünyanın her ülkesinde olabiliyor. Kolombiya Uluslararası Saat Müzesi’nde yaşanan bu olay, bir müzede ne ‘yapmamamız’ gerektiğini acı bir tecrübeyle gösteriyor. 

James Borden tarafından tasarlanmış, henüz bir benzeri bulunmayan duvar saati, müzeye gelen ziyaretçinin dokunmasıyla yere düşerek paramparça oluyor. 

Muhtemelen saatin çalışma mekanizmasını merak eden duyarsız amcamız, fotoğraf çekmeyi bırakıp eliyle saati incelemeye başladıktan 20-30 saniye sonra saati son yolculuğuna uğurluyor. 



Videoda gördüğümüz kadarıyla civarda herhangi bir uyarı levhası görünmüyor, fakat ne fark eder ki? 5 yaşındaki çocuklar bile müzede sergilenen bir materyale dokunulmaması gerektiğini bilir. Sosyal mesajımızı da verdikten sonra videoya geçebiliriz :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad