İnternetten Online Matematik-Geometri Özel Ders - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

29 Ekim 2023 Pazar

İnternetten Online Matematik-Geometri Özel Ders

Devir değişti artık pek çok şey eskisine oranla daha rahat, hatta evinizin rahatlığında olabiliyor.

Özel ders için de bu durum aynen geçerli. Yardımcı yazılımlar sayesinde sesli ve görüntülü iletişim kurmak ve online whiteboard siteleri veya yazılımları ile ya da ekran paylaşımı ile tahtada ders işlercesine eş zamanlı ders yapmak mümkün.

Bu yardımcı yazılımlarla mesafeler ortadan kalkıyor, öğretmen anlatımını yapabiliyor, öğrenci anlamadığı yeri anında öğretmen anlatırken sorabiliyor, hem öğretmen hem öğrenci tahtaya yazabiliyor, tahtaya soru ekleyebiliyor.
Kullanılan arayüzde kalem, kalem kalınlığı, renk seçenekleri, geometrik şekiller vs ders işlemek için her şey bulunuyor.

Öğretmen ve öğrencinin isimleri ile imleçleri , nerede oldukları görülüyor, sorular dersten önce yüklendiğinden yazma ile ilgili gereksiz zaman kaybı olmuyor.

Öğrenci bir sonraki derse kadar derste çözülen dökümanı,soruları istediği zaman online tahtaya bağlanarak görebiliyor, isterse cihazına indirebiliyor.

Sistemi denemenizi sağlayan ücretsiz ders yapabiliyoruz.


Sorularla durumu biraz daha açmaya çalışalım;

Öğrenci takıldığı soruyu nasıl sorabilir ?

  • tahtaya yazarak
Okuldaki tahtaya yazmak gibi tahtaya öğretmenin o an anlattığı ile ilgili veya herhangi bir şeyi yazarak ve sesli anında sorabilir, el ile yazma işlemini mouse hareketleri ile yapabildiği gibi çok daha etkin bir şekilde  adeta "el ile yazarcasına" yapmak için "grafik tablet" kullanımını öneriyoruz, ders için en alt seviye uygun fiyatlı bir grafik tablet yeterli oluyor.

Eğer kalemli bir telefon veya tableti varsa bu da oldukça kaliteli ders işleyişi sağlıyor.

Veya geniş ekranlı bir dokunmatik tablet ile (windows-ios-android farketmez) el ile dokunmatik taklid eden kalemler ile de gayet güzel ders işlenebiliyor.


  • resim-pdf yükleyerek; 
Öğrenci okulda işlediği bir soruya veya kitapta karşılaştığı bir soruya takılmış olabilir, artık hemen herkeste olan bir dijital kamera ile (birçok telefonda da bu kameralar entegre olarak mevcut) sorunun fotoğrafını çekerek resme çevirip cihazından öğretmen ile ortak kullanılan beyaz tahtaya gönderebilir, öğretmen de soruyu okuldaki tahtada soru çözer gibi ders esnasında çözebilir veya öğrenci öğretmene whatsapp gibi kanallar ile gönderir öğretmen yükleyebilir.


Yüksek bağlantı hızı gerekir mi?

Hayır, internette en çok bağlantı götüren görüntülü iletişimdir ama burada kamera ile görüntülü iletişim değil,söz konusu olan ortak kullanılan bir yazılım sayesinde paylaşılan bir beyaz tahtadır, denemelerimizde en düşük adsl bağlantıda bile oldukça iyi sonuçlar elde ettik ve sorunla karşılaşmadık. Ama bağlantının dial-up değil adsl veya fiber olması zorunludur.


Ders için ek bir araç gerekli midir?

"grafik tablet" diye isimlendirdiğimiz ve bilgisayar ekranına el ile yazı yazma becerisi kazandıran bir araçla, dersleri online işlemek çok daha keyifli hale gelecektir. Bu araç mouse ile kıyaslanınca; çok daha hassas bir şekilde tebeşirle yazmak gibi tahtaya yazı yazılabilecektir. Ders alan öğrencilerimize model seçimi ve kullanımı konusunda yardımcı olmaktayız. Veya kalem destekli tabletler-telefonlar ile de oldukça etkin dersler işlenebilir. Kalem desteği olmasa da geniş ekranlı tabletler ve dokunma taklidi kalemler ile de ders işlenebiliyor.


Online ders ücreti ne kadar?

1 seans süresi 30+30 iki ders halinde 60 dk dır. 60 dk ücreti 600 liradır, gerekli durumlarda, soru veya anlatılan yarım kalırsa veya bağlantı problemleri olursa bir miktar uzatılabilir.

Peşin toplu ödemeli; 10 seanslık paket 5500 lira, 15 seanslık paket 7500 lira, 20 seanslık paket 9000 lira, 30 seanslık paket 12000 liradır ve 30 saat üstü içinde birim seans hesabı 400 lira oluyor yani 35 seanslık ödeme için 35 x 400 = 14000 lira gibi.  


Sistemi kullanmak zor mu?

Hayır tam tersi çok kolay, ilköğretim 4. sınıftan lise son öğrencilerine kadar, öğrenciler sistemi birkaç dk da öğrenebilmektedirler. Sistemin kullanımı okulda tahta kullanımından bile daha kolaydır. Kısa sürede öğrenciler oldukça hızlanmakta ve sistemden keyif almaktadır.

iletişim; boramat@gmail.com

öğretmen hakkında bilgi


son haberler

Post Top Ad