Hayal Et - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Hayal Et


Şimdi bu yazıyı yani makaleyi okuyorsunuz öyle değil mi? Sizden istediğim tek şey şu hayal edin. 

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Hayal etmek bazılarına göre saçmalık bazılarına göre gereksiz gelebilir. Ama hayal etmek azim ve başarının anahtarı gibidir. Başarı ve azim birer kapıdır.Hayaller ise bir anahtar. Bazı insanlar korkar veya pes ederler.



Kesinlikle korkmak ve pes etmeyi birbirleri ile karıştırmayın. Korkmak sadece kaçmak gibidir bir şeylerden. Fakat pes etmek.... Pes etmek her şeyden vazgeçmek, yılmak, usanmak gibidir. Ne kadar birbirine benzeyen kelimeler olsa bile kesinlikle aynı değillerdir. 



Korkmak demek korkak olmak değil cesur olmaktır. Çünkü korkmaktan bile korkanlar vardır. Ama bunlar üstesinden gelen tek bir şey vardır. Bu ne mi? Ne para ne de ünlü olmaktır bunun ilacı. Tek şey vardır ki hayal etmek. Tüm olanların üstesinden gelmenin tek yoludur hayal etmek. Empati kurmak da hayal etmek gibidir aslında. Kardeş gibidirler empati ve hayal. Gerçek bir kardeş,dost gibidirler.


Belki bu makaleyi okurken bile neden hep hayal kurmaya değindiğimi soracaksınızdır. Öyleyse hemen cevaplandırayım bu sorunuzu. Aslında ben cevaplandırmayacağım siz cevaplandıracaksınız. Şimdi bir  şey hayal etmenizi isteyeceğim. Bir ev düşünün. O evin içinde yalnızsınız. Bir anda telefon çalıyor ve telefonu açıyorsunuz. Çok kötü bir haber alıyorsunuz. Bu işinizle ilgili veya sağlık durumu ile ilgili olabilir. Siz donakalıyorsunuz. Ağlayamıyorsunuz. Gözyaşlarınız gelmiyor bir türlü. Tam o anda o kötü olaylar bir anda kaçışıp uçuyor aklınızdan. Çünkü hayal ediyorsunuz. Hissediyorsunuz tüm olumlu olayları. Bir de iyi yanlarını düşünüyorsunuz tüm bu olayların.

İnsanoğlunun yaptığı en büyük hatadır bu. Hep kötü olayları düşünmek... Ama olumlu yanları vardır her olayın. Her son yeni başlangıçların tohumlarıdır. Hayatımızı buna göre yaşamalıyız. Hep kötüyü düşünerek değil iyi şeyleri de hayal ederek, hissederek. Umarım anlatabilmişimdir hayal etme konusuna bu kadar neden değindiğimi. O zaman yazımı burada sonlandırıp size de tatlı hayaller diliyorum :) Bir daha ki yazımıza kadar kendinize iyi bakın :)

Hoşçakalın :)

Berra Arslantürk



son haberler

Post Top Ad