Sıfırdan matematik öğrenmek (matematik nasıl öğrenilir?) - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

18 Temmuz 2019 Perşembe

Sıfırdan matematik öğrenmek (matematik nasıl öğrenilir?)



Matematik, öğrenim hayatının vazgeçilmez önemde ancak pek çoklarının ciddi sorunlar yaşadığı derstir.

Bir çok merkezi sınavda hayati derecede önem taşımaktadır. Dolayısı ile öğrenciler matematik öğrenmek istemektedir ancak hepsi başarılı olamaz.


Başarısızlığın ana nedeni "temel konuların eksikliği" ancak öğrenciler bu eksiklik olayının pek de farkında olmadan, beceremediklerini, yapamadıklarını, matematiğe yeteneklerinin olmadıklarını düşünmektedirler. 


Halbuki matematiğin öğrenilemeyecek, başarılamayacak bir yanı yoktur.

İleri düzey yüksek matematik konuları hariç, ilk-orta-lise seviyesindeki matematik herkes tarafından öğrenilebilir.

Öğrenme isteğinin, önemi nedeni ile hemen herkeste olduğunu söylemiştik ama bu isteğin yanına "öğrenebileceği inancını" da katanlar "peki nasıl matematik öğrenebilirim?" diyerek bir arayış içine girmektedirler.

Teknoloji çağında olduğumuz için de hemen bilgisayarın başına geçip "matematik öğrenmek" , "sıfırdan matematik" , "sıfırdan matematik öğrenmek" gibi terimlerle araştırmaya başlamaktalar.
Bu aramalar sonucunda belki bu makale de çıkacak ve öğrencilerimizi doğruya yönlendirme çalışıyoruz. 
Matematik öğrenmeye karar vermiş iseniz ve başarmaya inanıyor iseniz "sıfırdan matematik öğrenmek"  anlamlı bir kavram oluyor.

Sıfırdan matematik öğrenmek demek; rakamlardan, ritmik saymalardan, çarpım tablosundan, toplama çıkarmadan başlayarak bol bol egzersiz ile pekiştirerek zamanla, 4 işlem, parantezli işlemler, sayı kümeleri, çarpanlara ayırma, üslü-köklü sayılar, ondalıklı sayılar, denklemler, problemler gibi temel konular ile matematik sorununu çözmek demektir.
Tabi burada karşımıza "hangi kaynağı takip etmeliyim?" sorusu çıkıyor. 



Ülkemizde bu ihtiyaca cevap verebilecek tek kaynak "sıfırdan matematik kitabı" dır.

Tamamen sıfırdan başlar, rakamların isimlendirilmesinden başlar orta-üstü ileri seviyeye kadar gider.

Ayrıca kitabın her sayfasının video anlatımı da bulunmaktadır.

Arkanıza yaslanarak, sıfırdan başlayarak, videoları izleyip kitaptaki alıştımaları çözüp 2 ay içinde evet yanlış duymadınız 2 ay içinde matematik diye bir sorununuz kalmayabilir.

Sıfırdan matematik kitabı hakkı ile bitirildikten sonra hangi sınava çalışıyor iseniz o sınava yönelik (KPSS, YGS, LYS vs) konu özetli (konu anlatımlı da olaiblir) ve çözüm destekli bir kitabı sıfırdan matematik kitabı ile matematiğiniz iyi düzeyde olduğundan rahatlıkla anlayarak bitirebilirsiniz.
Bir taraftan da çözüm destekli, karekodlu denemeler ile hazırlandığınız sınava göre deneme yapmalı, o ana dek gördüğünüz konularla ilgili yapamadığınız soruları da çözümüne bakarak anlamalısınız.
Kısaca ne yaptık;

1. Sıfırdan matematik kitabını bitirdik ve matematik anlama-seviye problemini çözdük

2. Hazırlandığımız sınava yönelik çözüm destekli bir konu özetli soru bankası aldık (konu anlatımlı da olabilir) konuları çalışarak sınava kadar olan sürede bitirdik. Takıldığımız sorularda çözüm videolarına baktık.

3. Sıfırdan matematik kitabından sonra, başlarda 2 haftada bir, son 2 ayda her hafta çözüm destekli bir denemeyi gerçek sınav gibi süresine sadık kalarak yaptık. Tabi denemeler tüm konuları içerdiğinden hepsini yine yapmaya çalıştık, en azından tüm soruları okuduk ama o ana dek çalışmış olduğumuz konulardan yapamadıklarımız oldu ise çözümlerine bakıp iyice anladık.

Tüm bunlar yapıldığı takdirde sonuç güzel olacaktır.

Bora Arslantürk
boramat@gmail.com








etiketler: matematik öğrenmek, sıfırdan matematik, sıfırdan matematik öğrenmek, matematik öğrenimi, temel matematik, matematik öğrenmek artık çok kolay, sıfırdan matematik öğrenmek için neler yapmalıyım?, matematik öğrenmek istiyorum, 0'dan matematik öğrenmek istiyorum, matematik öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?, matematik öğrenmek için en iyi kitap, matematik öğrenmek istiyorum video, matematik öğrenme metodları, matematik öğrenme yöntemleri, matematik öğrenmek neden zordur?, 0'dan matematik, matematik nasıl öğrenilir?, sıfırdan matematik öğrenme, Matematik Öğrenmek İsteyenlere Küçük Tavsiyeler, Sıfırdan matematik öğrenmek için neler yapmalıyım?, Matematik öğrenmek isteynler, matematik öğrenmek istiyorummmmmmmmm, 30 yaşıdayım sözelciyim en kolay nasıl matematik, Matematik öğrenmek ve verimli çalışmak nasıl olmalı?, Temel Matematik, Matematik Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?, Matematiği kolay öğrenmek için neler yapabilirim?, 0'dan matematik öğrenmek istiyorum, Sıfırdan matematik öğrenmek istiyorum, bir site önerir misiniz

son haberler

Post Top Ad