O Bir Kurbağa ; Fakat Cam Gibi Şeffaf! - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

31 Mayıs 2017 Çarşamba

O Bir Kurbağa ; Fakat Cam Gibi Şeffaf!


Çıplak gözle kalbi görünen bir kurbağa türü keşfedildi.

Bu kurbağa türü gerçekten çok ilginç. Onu sıradışı yapan şey ise cam gibi şeffaf olan derisi.. 


Derisi sayesinde kurbağanın kalbi çok net görülebiliyor. Bu da onu diğer kurbağalardan farklı kılıyor. 


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Ekvator’un Amazon ormanlarında, çıplak gözle bakıldığında kalbi görülebilen bir kurbağa türü keşfedildi. Kurbağaya 'Hyalinobatrachium yaku' adı verildi.








Amazon ormanlarında 2013 ve 2016 yılları arasında gerçekleştirilen bazı araştırmalar sonucu, ‘cam kurbağa’ olarak bilinen türe mensup bir kurbağaya rastlandı. 'Hyalinobatrachium yaku' adının verildiği kurbağa, hemen başının arkasında bulunan yeşil noktalar sayesinde türlerinden ayırt edilebiliyor. 


Boyu iki santimetreyi geçmeyen kurbağanın en dikkat çeken fiziksel özelliği ise çıplak gözle bakıldığında kalbinin görülebiliyor olması. Yarı saydam derili bu kurbağanın diğer cam kurbağalardan farkı, karın ve göğüs bölgesini saran derisinin tamamen saydam olması. Bu sebeple de kalbi açık bir şekilde görülebiliyor.

Kurbağa türünün tanıtımını gerçekleştiren Prof. Juan Guayasamin, şimdiye dek hep kurbağalar üzerinde çalıştığını fakat ilk kez bu kadar güzel bir saydam türe rastladığını söyledi. Prof. Guayasamin her ne kadar bu türün keşfedilmesinden mutluluk duyduğunu söylese de şimdiden neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Gerçekten oldukça güzel olan bu kurbağanın tükenmesini hiç istemeyiz. Bu tür tükenme tehlikesi ile karşı kalmış hayvanları koruyalım. Böylece doğamızda daha çok hayvan çeşiti yaşamış olacak. 

Doğamızı da koruyalım. Bu bir neslin devamı için en büyük etken olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad