Çocuk Olmak - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

17 Temmuz 2017 Pazartesi

Çocuk Olmak



Çocukların çeşitli sorumlulukları vardır. Bunları biliriz. Ödevlerini yapmak ve anne, babalarına yardım etmektir. Peki çocuklar yeterince anne ve babasına yardım ediyor mu?


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Ben açıkcası çocukların hepsinin yardım ettiğini söyleyemeyeceğim. Belki bazı arkadaşlarımız ediyordur fakat ben bunu bir genelleme yaparak söylüyorum.



Benim düşünceme göre malesef ki  çoğu çocuk ailesine pek yardım etmiyor. Bu gerçekten olumsuzluk verebilecek yerlere kadar gelebilir. Belki sorucaksınızdır. Madem sen bu kadar yardım etmiyorlar dedin dedin konuştun , '' Sen yardım ediyor musun ? '' diye belki sorucaksınızdır. Ne yalan söyleyeyim ki aşırı fazla ben de yardım etmiyorum böyle her işe koşmuyorum. Ama en azından küçük küçük yardımlar yapıyorum. Günümüzün çocukları malesef ki malesef gerçekten sosyal medyada çok fazla uğraşıyor. Bu gerçekten çok sakıncalı ve tehlikeli bir durumda. Yani ben öyle sosyal medya hesabı açanlardan çok herkese açık gönderiler paylaşıp herkesi ekleyip tüm bilgilerini paylaşan kişilere değerlendirme yapıyorum. Yoksa sosyal medyayı düzgün kullandıktan sonra bir sakınca yok tabiki. 

Benim en çok dikkatimi çeken şey ise çocukların daha bu yaşta iken bile argo kelimeler öğrenip sosyal medyada böyle konuşmaları. Bu beni gerçekten çok üzüyor. Çocukların daha bu yaşta böyle konuşmasına şaşıp kalıyorum doğrusu. Gerçekten ailelerin bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Konumuza geri dönücek olursak gerçek bu etkenler çok önemli. 



Anne ve babalar bana göre bence fazla çocukların üstüne gitmemeli. Çünkü yapıcakları her bir davranış bir çocuğun hayatını etkileyebiliyor. Çocuklar anne ve babalarını kendilerine rol örneği olarak görüyor. Zamanla onların kötü, iyi tüm alışkanlıklarını örnek alıyorlar.


Gerçekten bu konunun önemi ve yeri çok büyük. Belki ileride bu ülkeye hizmet verecek çocukların ilerinin bireylerinin kötü davranış sergilememesi gerekir. Anne ve babalarına gereken saygıyı göstermeli, küçüklerini sevip saymalı ki ileride bunları yaptığı davranışları örnek alabilsin. Unutmayın aynı atalarımızın dediği gibi, '' Ağaç yaş iken eğilir. '' . Siz bu ağacın kökü olan ailenizi asla üzmeyin hep bağlı kalın ve olabildiğince yardımcı olun sanırım böylesi daha iyi olacak ;) 


Bu yazının da sonuna geldik. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle kenidinize iyi bakın. Hoşçakalın :) 

Berra Arslantürk
6.Sınıf Öğrencisi

son haberler

Post Top Ad