Bir Anne Klişesi '' Oda Toplamak '' - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

7 Eylül 2017 Perşembe

Bir Anne Klişesi '' Oda Toplamak ''


Geçmişten günümüze kadar ki annelerimizin efsaneleşmiş sözlerindendir odanı topla. 

Biliyorum ki çoğunuz demiştir annenize '' Tamam, toplarım.'' diye. 

Ama ya televizyona ya da oyunlara dalmışızdır. Anne terliği yiyene kadar aklımızdan bile geçmez bu. 

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Bu eminim ki herkeste böyledir.  Aslında  demek istediğim odamızın bizi ne kadar etkilediğidir. 

Peki bir çocuğun odasının düzeni nasıl olmalıdır? 





Son zamanlarda benim dikkatimi çok fazla çeken bir konu var. Elbette ki her çocuğun hayali büyümektir hemen. Ama kendini büyümüş zannedip oldukça komik duruma düşmek gerçekten çok gülünç bir durum. 

Bunu açıkçası ben kendi çevremde de rastlıyorum. Kendini çok büyümüş zannedip sosyal medyaya sözler yazan, sadece dış görünümüne önem verip  okulda her ders sonrası saçını yapan çok kişiler gördüm ben. 

Sosyal medyaya bende yazı yazıyorum ama anlamış olmanız gerekir ki benim dediklerimin çoğu çocukça aslında. Düşünseniz ben burda gelip de size büyükçe laflar sarfetsem çok gülünç olurdum açıkcası.

Devam edelim konumuza. Odamızı yaşımıza göre dizayn etmek gerekir. Bir çocuğun odası bence fazla gösterişli olmamalı. 

Düzenli olmalı elbet. (Ben bile her zaman düzenli olamıyorum.) 

Odanızı düzenlemekten sıkılıyorsanız size birkaç öneri verebilirim. Mesela müzik açarak oda toplamak sizin hem daha zinde olmanıza ve daha çabuk odanızı toplamanıza yarayabilir. 

Tabi ki herkeste aynı sonuç olmaz. Ben bunları genelleme yaparak söylüyorum. 


Ya da şarkı sıkıcı mı geliyor size o zaman kendinizi oyun oynuyormuş gibi düşünerek odanızı toplayabilirsiniz. 

Örneğin atık bir sürü kağıdı çöpe atmanız gerekecek kağıtları rulo haline getirip basket atar gibi çöp kovasına atın. Hem eğlenmiş olacaksınız hem de odanızı toplayacaksınız. Belki bu biraz saçma bir fikir ama emin olun çok işe yarıyor :) 



Odanızı düzenleme alışkanlığına hiç ama hiç sahip değilseniz kendinize bir takvim yapın. O takvimde kendinize belli günler veya saatlerde oda toplama görevleri verin eğer başarabilirseniz minik ödüller belirleyin görevi başarıyla bitirebildiyseniz de ödülleri alabilirsiniz. 

Bununla birlikte beyniniz görevleri zamanla bir alışkanlık haline getirecek ve oda toplama alışkanlığına sahip olabileceksiniz. Bunu başka şeylerde de kullanabilirsiniz.


Evet. Bugünkü yazımız da bu kadardı. Umarım bir faydam dokunmuştur. Faydam olduysa ne mutlu bana. Kendinize iyi bakın :) Başka başka yazılarda buluşmak dileğiyle .....

Berra Arslantürk



son haberler

Post Top Ad