Diş beyazlatan doğal formüller - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

14 Şubat 2019 Perşembe

Diş beyazlatan doğal formüller


Bir çoğumuzun ortak sorunu sararmış dişler. 

Ağır kimyasal içeren beyazlatıcıları da kullanmak istemiyorsanız buyurun haberimize.

Aslında bu iş için pek çok alternatif var,elinizde olanı deneyebilir veya denedikçe hangisinin size iyi geldiğini öğrenebilirsiniz.


Pek çok sağlık ürünü bitkiler veya doğal ürünler ile yapılıyor iken neden direkt biz bitkileri kullanmıyoruz?



1. Karbonat


Antibakteriyel oluşu, bazik özelliği ile ağız mukozasına yardımcı olması ve dişleri beyazlatması ile karbonat çok faydalıdır.

Etkili olması için ılık suyun içinde eritin ve diş fırçanızı bu suya batırarak dişlerinizi fırçalayın.

1 hafta içinde mutlaka etkisini göreceksiniz.


2. Karbonat+limon suyu+zeytin yağı


Yukarda hazırladığımız karbonatlı ılık suyun içine bir kaç damla limon suyu ve bir kaç damla zeytin yağı eklerseniz; hem karbonat daha kolay çözünür hem de dişetleri için de faydalı bir kür elde etmiş olursunuz.



3. Fesleğen+nane


Harika bir beyazlatıcı olan bu ikiliyi az miktar ılık su ile havanda ezerek dişlerinize sürüp fırçalayabilir, ayrıca kaynar suya bir miktar fesleğen ve nane atarak demledikten sonra gargara yapabilir veya içebilirsiniz.


4. Çilek


Çilek de dişlerinizi beyazlatır. İster yiyin ister 4-5 tane ezerek dişlerinize sürüp 5 dk bekleyin ve fırçalayın. Hem tadı güzel hem de marifetli.


5. Tuz+karbonat


Tuz karbonat ikilisi sadece karbonata göre daha etkilidir ancak tuz dişleri çizebilir, diş minesine zarar verebilir bunun için mutlaka su içinde tamamen erimiş olmalıdır. Erimesini kolaylaştırmak için bir kaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.



6. Muz


Muzu yedikten sonra kabuğunu atmayın çünkü kabuğun iç tarafındaki açık renk madde diş rengini açar. Bunu için dişlerinizi sürtün bir süre sonra yumuşar,  5 dk sonra da fırçalayın.


7. Elma suyu + sirke


Orta boy elmayı ister rendeleyip ister makina ile suyunu çıkarın, suyun içine bir çorba kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı elma sirkesi koyun ve karıştırın. Dişlerinizi bununla fırçalayın 1 hafta sonra etkiki görülecektir.


8. Ceviz kabuğu


Ceviz kabuklarını suda 20 dk kısık ateşte kaynatın ve iyice suyun karardığından emin olun. Soğumaya bırakın isteğe bağlı karbonat da ekleyebilirsiniz.

Bu su ile dişlerinizi fırçalayın ve gargara yapın. Hem tartarlardan, hem bakterilerden kurtulacaksınız hem de dişleriniz daha beyaz olacak.


son haberler

Post Top Ad