Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkin yolu - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

17 Eylül 2019 Salı

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkin yolu



Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu dönemde probiyotik kullanımına çok daha fazla ihtiyaç var.

Probiyotikler salgın hastalıklara kalkan görevi görüyor.


Probiyotik ve Prebiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Tarkan Karakan, salgın hastalıkların en fazla ortaya çıktığı dönemlerden biri olan mevsim geçişlerinde yapılması gereken en önemli şeyin "bağışıklık sistemini güçlendirmek" olduğunu ifade ederek, bunun için en etkili yollarından birinin probiyotik kullanımı olduğuna işaret etti.


Probiyotik içeren başta yoğurt olmak üzere çeşitli süt ürünleri, bunların tamamlayıcıları formları ve tablet, kapsül ve sıvı şeklindeki probiyotiklerle ishal başta olmak üzere birçok salgın hastalığın önüne geçilebildiğini anlatan Karakan, bağırsaklarda, vücut hücre sayısının 10 katı kadar bakteri yaşarken, bağırsaktaki yararlı ve zararlı bakteri dengesizliğinin birçok hastalığa yol açabildiğini belirtti. 

Prof. Dr. Tarkan Karakan, sindirim sistemi hastalıkları başta olmak üzere karında gaz, şişkinlik, kabızlık ve ishal gibi birçok rahatsızlığın bağırsaktaki bakteri dengesizliği sebebiyle ortaya çıktığına ve bunu ortadan kaldıracak en önemli çözümlerden birinin düzenli probiyotik kullanımı olduğuna değindi. 

Probiyotiklerin bağırsak sağlığı ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunun altını çizen Karakan, "Bir kişi yılda 7 defa soğuk algınlığıyla karşılaşırken probiyotik kullananlarda bu oran 2-3'e düşüyor. 

Mevsim geçişlerinde daha da artan salgın hastalıklara karşı kalkan olan probiyotikler, ishalin önlenmesi ve tedavisinde de çok büyük bir fayda sağlıyor." ifadelerini kullandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad