Bir çocuğun gözünden okul hayatı - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

24 Haziran 2017 Cumartesi

Bir çocuğun gözünden okul hayatı


Okulların açılması ile beraber ders maratonunun başlaması bir oldu. Peki çocukların gözünde acaba okul nasıl?

6.sınıf öğrencisi Berra'nın gözünden okul, ders çalışma ve ailenin dersleri takibi konularını bu yazıda okuyabilirsiniz.

Başarılı bir öğrenci olan Berra biraz da şikayetçi:)


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Çocukların gözünde okulun nasıl olmasının en önemli etkenlerinden biri ailedir. Ailenin çocuğa fazla ders yüklemesi onun derslerinin daha iyi olmasına değil daha fazla düşüş yaşamasına neden olur. 

Onun için bir çocuğun evine gelince hemen derse başlaması değil, en az yarım saat dinlenmesi gerekir. Çünkü okuldan gelince hemen derse başlarsa doğal olarak konsantre olamayacaktır. Ama 1 saat kadar bir süre çocuk dinlenirse daha kolay ders yapabilecektir.



Ders çalışırken kesintisiz ders yapmak yerine 1 saatte 15 dakika gibi kısa molalar verilmelidir.Fakat daha fazla verilirse,çocuğun derse konsantre olması zorlaşır. Günümüzün çocukları  televizyon,bilgisayar vb... teknolojik aletlerle dinlenmeyi  tercih ediyorlar.. 



Fakat fazla teknolojik aletlerle uğraşmaları  onları olumsuz etkileyebilir.Bilgisayar,tablet ..vb aletlerde günde en fazla 2 saat vakit geçirmelidirler.Ama 2 saat kadar bir süreyi kesintisiz değil en az 1 buçuk - 2 saat gibi süre arası uğraşmalıdırlar.

Böyle bir yol uygularlarsa onlar için daha sağlıklı olur.Dinlenirken teknolojik alet yerine kitap okumak hem okulda hem günlük hayatta  yaşamları kolaylaştırır. Herhangi bir spor dalıyla uğraşmaları ise onları daha sağlıklı bir yaşam sağlar.



İşte , dediğimiz gibi çocuklar bu yöntemleri kullanırsa okulu  daha çok sevip, derslerde daha çok başarılı olabilirler. Unutmayın onların başarılı olması sadece onlara değil size de bağlıdır. Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle...


Berra Arslantürk
6. sınıf öğrencisi


son haberler

Post Top Ad