Matematik matematik matematik... Nedir bu matematik? - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

21 Ocak 2017 Cumartesi

Matematik matematik matematik... Nedir bu matematik?


Matematik pek çoğumuzun nefret ettiği, kimilerinin çok sevdiği ama hemen herkesin bildiği bir kavram.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Ders olarak bakıldığında zor ve sıkıcı, anlam ve yararlılık noktasında ise hemen hemen her yerde olan matematik; Yaratıcının kainatı ve dolayısı ile dünyamızı ve bizi yaratırken kullandığı alfabe...



Bir çiçeğe baktığınızda, tasarımındaki ölçü hesap, renginde güzellik dolayısı ile o rengi bize göstermesi için ışığın yansıttığı dalga boyu, mükemmel kokusunu oluşturan partiküllerin ölçüsü ve birbirlerine oranı..... hepsinde matematik var.

Oturduğumuz binalardaki beton demir oranı, kirişlerin taşıma kapasitesi hesabı, kapılardaki menteşelerin momentumu ....

Fizik, kimya, biyoloji , tıp vs... tüm bilimler matematik kullanır.

Edebiyattaki şiir ölçüleri, güzel etkili hitabet hepsini matematiği vardır.

Sanattaki güzellik ölçüsü olan altın oran, büyük ustaların eserlerindeki ölçüler hesaplar kitaplar yine karşımıza matematiği çıkarır.

Seslerin dünyası, notaların adeta trigonometrik fonsiyonlar gibi periyotlar ile sonsuza dek gitmesi, seslerin uyumunu veya matematiğini inceleyen armoni ......

Belki matematiğin anlamını, felsefesini öğrensek, sadece ders geçmek sınavda başarılı olmayı düşünmesek matematiği daha çok hayatımız içine alabiliriz.

Bora Arslantürk
boramat@gmail.com



etiketler: matematik öğrenmek, sıfırdan matematik, sıfırdan matematik öğrenmek, matematik öğrenimi, temel matematik, matematik öğrenmek artık çok kolay, sıfırdan matematik öğrenmek için neler yapmalıyım?, matematik öğrenmek istiyorum, 0'dan matematik öğrenmek istiyorum, matematik öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?, matematik öğrenmek için en iyi kitap, matematik öğrenmek istiyorum video, matematik öğrenme metodları, matematik öğrenme yöntemleri, matematik öğrenmek neden zordur?, 0'dan matematik, matematik nasıl öğrenilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad