Gardırop Düzeni Nasıl Sağlanır? - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

1 Ocak 2017 Pazar

Gardırop Düzeni Nasıl Sağlanır?


Aranılanın kolayca bulunduğu, şık ve düzenli görünen bir gardırobu olmasını istemeyen yoktur.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

 Mekan darlığından veya sahip olunan gardırobun yetersizliğinden dolayı çoğu zaman kıyafetlerimizi üst üste asmak durumunda kalabiliriz. Bazen de, yeterince geniş bir alana sahip olsak da, dolap içi düzeni sağlamakta zorlanırız. Kapakları açtığımızda üstümüze yığılacakmış gibi duran kutular, uçuşan kıyafetler oldukça rahatsız edicidir. 




Aslında kullanışlı ve şık bir gardıroba sahip olmak oldukça kolay. Nasıl mı? 

1- Kullandığınız Kıyafetleri Elden Geçirin:



İşe fazlalıklardan kurtulmakla başlıyoruz. Bayanların oldukça fazla bir yüzdesi, ihtiyaç duymadığı, artık kullanmadığı halde fazla kıyafetlerini, çanta ve pabuçlarını saklamayı çok sever. Buna ben ve yakınımdaki bir çok bayan arkadaşım da dahil. Öncelikle işe fazlalıkları atmakla başlıyoruz. Sizin için bir Karar Ağacı hazırladım. Fikir anası ben değilim. Karar Ağacı'nın orijinal fikri Modern-eve.com sitesine ait. Ben ufak bazı değişikliklerle Türkçe'ye çevirisini yaptım. Nasıl? Gayet faydalı bir chart değil mi?

ATIN kısmını çöpe atmak olarak değil de, eğer kullanılabilecek durumdaysa başkalarına hediye etmek olarak değiştiriniz lütfen. Ya da geri dönüşüm yapmayı deneyebilirsiniz.  

2 - Neye İhtiyacınız Olduğunu Belirleyin:



Daha çok ne tür kıyafetler kullanıyorsunuz? Etek, pantalon mu yoksa elbise ağırlıklı bir tarzınız mı var? Gömlek sayınız kazak veya bluzlarınızdan daha mı fazla? Aksesuar tercihiniz ne yönde? Daha çok kemer, takı mı kullanıyorsunuz, yoksa sayısız rengarenk fularlarınız, şapkalarınız mı var? Bunları belirlediğinizde  tam olarak ne tür bir gardıroba ihtiyacınız olduğunu net olarak görmüş olacaksınız.Elbiselerin asılacağı daha uzun mesafeli askılar, gömlekler için yeterince askının takılabileceği bölümler, şapkalar için raflar veya duvar askıları  vs... 

3 - Özel Ölçü Raf ve Askı Sistemleri :



Giyim tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre gardırop iç dizaynını özel olarak yaptırabilirsiniz. Oturduğunuz evin mülkiyeti size aitse, yerine göre yaptırılacak özel ölçü askı ve raflar yer kazanmanızda oldukça etkili bir çözüm olur. Yer değişimi durumuna karşı hazır bir gardırop kullanmanız gerekiyorsa üzülmeyin. Mobilyacıların çoğu istekleriniz doğrultusunda iç dizaynı yapabilirler. İlave raf ve askıları mevcut dolaplarınıza sizin bile kolayca uygulamanız mümkün. 
Raylı kutulama sistemleri özellikle katlayarak muhafaza ettiğiniz kot pantolonlar, kazaklar, ıvır zıvır eşyalar için idealdir. Hem düzenli görünüm sağlar, hem de kolayca ulaşılabilirdir. 

4 - Aynı Tip Askı ve Kutu Kullanın:

Aynı tip askı ve kutular hem düzenli hem de şık bir görüntü oluşturmanıza olanak tanır. Aynı dolap içinde farklı doku ve materyalden kutu ve askılarla göz yorucu ve dağınık bir görüntü oluşmasına sebep olursunuz. Bunların şekilleri de farklılık gösterdiği için arada mutlaka boşluklar kalmasına neden olabilir. 

Kullanacağınız kutuların raf ölçülerine göre olmasına dikkat edin. Kutuyu koyduktan sonra üstte veya yan tarafta kalan boşluklar atıl durumdadır. Bu nedenle raf aralıklarını ve kutu yükseklik ve genişliklerini iyi hesaplayın. 



Kutuların üzerine etiket veya görsellerle içinde ne oldukları konusunda bilgi verebilirsiniz. Üstteki  resimde gördüğünüz şekilde çocuk odasında kullanılan kutuların üzerindeki görseller nasıl? Çocuğunuz hangi kutuda ne olduğunu kolayca tahmin edebiliyor değil mi ?

5 - Hazır Dolap İçi Organizer ve Askılardan Faydalanın:

Dolabınızla ilgili herhangi bir tadilat veya değişim yapma durumunuz olmasa bile hazır askı ve dolap içi organizerlerden edinerek atıl durumda olan alanları değerlendirebilirsiniz. Duvara monte edilen bu tarz bir askı oldukça fazla yer kazanmanızı sağlayacaktır. Bunların dolap içi olanları da oldukça yaygın bir şekilde satılmakta.


Çok farklı ebatlarda bu şekilde ilave organizerler hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu şekilde olan seyyar çorap, fular, kravat, kemer  düzenleyiciler piyasada bir çok firma tarafından üretiliyor. İsterseniz Ikea'dan başlayıp ihtiyacınız olan modelleri belirleyebilirsiniz

6 - Raf ve Askı Yüksekliklerini İhtiyaca Göre Ayarlayın


Raflarınızı sabitlemek yerine yüksekliklerini ihtiyaca göre değişebilir şekilde demonte yaptığınızda, aralarda gereksiz boşluklar yaratmamış olursunuz. 
Eğer çok fazla askı kullanma ihtiyacınız varsa askı sisteminizi 2 kat yapmayı deneyin. Üst tarafta uzun kıyafetleriniz  alt tarafta kısa kıyafetlerinizi yerleştirebilirsiniz.  

7 - Eşyaları Kullanım Sıklıklarına Göre Yerleştirin:

En çok kullandığınız kıyafetler daima ulaşabileceğiniz en yakın yerde, göz önünde olmalıdır. Daha az kullandıklarınızı alt kısımlara yerleştirebilirsiniz. Eğer kullanım sıklığınız oldukça az düzeylerdeyse gardırobun en üst kısmındaki raflara kutular içinde yerleştirmeniz akılcı olacaktır. Kutuları etiketleyerek içindekileri yazabilir, ya da şeffaf olanlardan tercih edebilirsiniz.

8 - Şeffaf Kutular Aradığınıza Kolay Ulaşımı Sağlar:


Kaldırdığınız sezonluk kıyafetleriniz ve pabuçlarınız için ideal muhafaza yöntemlerinden birisi şeffaf kutulardır. Hem aradığınızı kolayca bulursunuz, hem de dağınık görüntüden kurtulmuş olursunuz. 

9 - Aksesuarlar İçin Dolap Kapaklarından veya Askılardan Faydalanın:



Aksesuarlarınızı dolap kapaklarına veya duvara sabitleyeceğiniz askılara asabilirsiniz. Size ne kadar çok yer kazandıracağına hayret edeceksiniz. 

10 - Kıyafetlerinizi Minimumda Katlayın:

Kıyafet katlamanın bir sanat olduğuna inananlardanım. Özellikle yolculuklarda yapılan valizler bu konuda ne derece becerikli olup olmadığımızın en büyük kanıtıdır. Raflara, kutu veya çekmecelere katlayarak yerleştirdiğiniz kazaklar, t-shirtler, pantalon ve bluzlar katlama stilinize göre yer kazanmanızı sağlayacaktır.

evimicinhersey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad