Dilek feneri yapımı - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

3 Ekim 2018 Çarşamba

Dilek feneri yapımı



Aniden bastıran bir uçan balon veya dilek feneri isteğiniz olursa evde daima bulunan malzemelerle kendinize özgürce güzel bir balon/dilek feneri yapabilirsiniz.

Gökyüzüne yükselirken seyretmek çok keyifli olur.


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Malzemeler

Çok hafif bir plastik poşet

3-4 adet pipet


İplik


Bant


3-4 adet doğum günü mumu


İnce bir karton parçası (6x6 cm. kadar)


Cetvel


Delgeç





Öncelikle dilek fenerinizi oluşturacak ince bir poşet ayarlayın. Bu poşet olabildiğince hem hafif hem de sağlam olmalı. Kuru temizleme poşetleri, küçük ve ince çöp torbaları kullanabilirsiniz. En kötü ihtimal marketlerde verilen beyaz poşetlerden edinin.



Elinize 3-4 adet pipet alın ve yaklaşık 25 cm. çapında bir daire oluşturacak şekilde birbirlerine ekleyin. Bunu yaparken pipetin bir ucunu kıvırın ki bu uç diğer pipetin içine girsin. Diğer ucunu ise kıvırmayın ki ucu kıvrılan başka bir pipet buraya girsin. 



Elde ettiğiniz daireyi poşedin ucuna geçirin ve poşetle içe doğru bir kat katlayın. Pipet dairesini ve poşedi birbirine sıkıca tutturmak için bantla yapıştırın Fakat bandı elinizden geldiğince az kullanın. Çünkü dilek feneri ne kadar hafif olursa o kadar kolay uçacaktır



Dilek fenerinin üst kısmı hazır. Sıra alt kısmına geldi. 6x6'lık kartonu alın ve merkeze odaklanarak delgeç yardımıyla dört delik açın.



Bu kartonun dört kenarına da 30 cm. boyutunda iplikler takın.



Merkeze açtığınız dört deliğe elinizdeki mumları yerleştirin. Dilek fenerinin havada dengede kalması ve dengeli uçması için mumları yerleştirmeniz ve yerleştirilen alandaki ağırlık merkezinin iyi hesaplanması gerekir. Buna dikkat edin.



Alt kısmı da tamamladık. Şimdi kartona bağladığımız ipleri dilek fenerinin üst kısmındaki pipetlere bağlıyoruz. 



Son olarak mumların havada dengeli durduğunu kontrol ediyoruz.



Çakmağınızla mumları alevlendirin. Dilek feneriniz yükselmeye başlayacak.




son haberler

Post Top Ad