Saatte 175 km Hıza Direnmeye Çalışan Adam - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

25 Ağustos 2017 Cuma

Saatte 175 km Hıza Direnmeye Çalışan Adam


Rüzgar deyip geçmeyin belli bir hızı geçince inanılma bir güce sahip.

Hava gözlemcileri Mike Dorfman ve Tom Padham, saatte 175 kilometre hıza ulaşan rüzgarların ne kadar şiddetli olduğunu gösterdikleri deneysel bir çalışma yaptılar.


Washinton Dağı, ABD’nin en kötü hava koşullarının yaşandığı bölgelerden bir tanesi. Hatta bu bölge, dünyanın en hızlı rüzgarının estiği yer olarak kayıtlara geçmiş durumda (12 Nisan 1934 tarihinde, saatte 372 km). Şu aralar da kötü hava koşullarının devam ettiği New Hampshire’daki Washington Dağı’nda deneysel bir çalışma yapan hava gözlemcileri Mike Dorfman ve Tom Padham, 16 Mayıs tarihinde yaptıkları bu çalışma sırasında çektikleri videoyu paylaştılar.

Saatte 175 kilometre hızla esen rüzgara doğru direnmeye çalışan Mike Dorfman, bir ara rüzgarın hızıyla ufak çaplı havalanıyor. Rüzgar o kadar şiddetli esiyor ki olduğu yerde durmakta zorlanan hava gözlemcisi, bir ara rüzgarın hızına direnç gösteremeyip yere kapaklanıyor. Yaptıkları deneyle ilgili bir blog yazısında ‘tarif edilemez bir deneyimdi’ şeklinde görüş bildiren Dorfman’ın bu sıra dışı görüntülerini aşağıdaki video üzerinden izleyebilirsiniz.





son haberler

Post Top Ad