Refleksoloji - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

11 Ağustos 2019 Pazar

Refleksoloji


Son dönemlerin popüler konusu Refleksoloji, pek çok yerde uygulanmaya başlanan ve sonuçlarıyla insanlara daha mutlu ve sağlıklı bir dünyanın kapısını aralayan bir tür masaj.

Bakalım el ve ayaklara yapılan ve cennetin kapısını bu dünyada aralamamızı sağlayacak derecede etkili olan bu masaj türü hakkında bilinmesi gerekenler nelermiş...



Kökeni, milattan 5 bin yıl öncesine, mısır firavunlarına kadar uzanan Refleksoloji, vücutta bulunan tüm organların karşılığı olan refleks noktalarının ayak tabanında bulunması prensibine dayanır.

Temelinde, vücudumuzda oluşan rahatsızlıkların, enerjinin belli bir yerde bloke olmasından kaynaklandığı tezi yatar.



Bu işle uğraşan masörler (reflexologist), ayak ve ellerin vücudun aynası olduğuna inanır ve bu iddia üzerinden yola çıkarak ayak ve ellerde belli yerlere basınç uygulayarak vücudun iyileştirme güçlerini stimule etmeye çalışırlar.

Refleksoloji de bu noktada devreye girer ve çakraları aktif hale getirerek bedende serbest enerji akışını sağlar.

Bu masaj tekniğinde, ayaklara uygulanan özel ovma hareketleriyle vücudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerji çözülür, serbest bırakılır.
Bu salınım sonucunda beden fonksiyonları normale döner; vücut, iyileştirme mekanizmasını harekete geçirir.

Uygulama esnasında kişi rahat bir koltuğa uzanıyor ve ayaklarını uzatıyor. Ayağın refleks noktalarına parmak ya da çubukla basınç uygulanıyor. Kişinin vücudundaki sorunlu bölgeyle ilgili noktaya basınç uygulanıyor.

Son derece basit ve kolay uygulanan bu masaj yöntemi, vücudu stresten arındırır, rahatlatır ve dinlendirir.

Sinir sisteminiz rahatlıyor, kan dolaşımınız hızlanıyor ve derin dinlenme sağlanıyor. Ayrıca uyku kalitesini artırma, enerji akışını dengeleme, bağışıklık sistemini güçlendirme, kas gerginliğini azaltma gibi yararları vardır.
Vücudu toksinlerden arındırdığı için de vücudun içindeki şifa gücünü harekete geçirir, enerji salınımını maksimize eder.

Refleksologlar, kabız, astım, stres halleri, mesane hastalıkları, baş ağrılarında, böbrek ve safra taşları gibi çarpıcı durumlarda iyi sonuç alırlar. Özellikle migrende refleksoloji ile iyi sonuç alınabilir ve sinir problemleri de kolayca çözümlenebilir.

Örneğin baş ağrısı çekilen durumlarda başparmağın, el ile eklem yaptığı noktanın elin dış yüzünde kalan kirişine masaj yapılması gerekir. Ayakta da 3,4 ve 5’nci parmakların etli kısımlarına uygulanır. Refleksolojinin spiritüel anlamda çakralarla olan ilgisi de son dönemde oldukça popüler olan konulardan birisi konumunda.

Çakra, her insanın içinde, dışarıdaki fiziksel dünyayı yorumlayan bir sinir ağı ve duyusal organların yanında; fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal varlığımızı gözeten, gizli bedende bulunan 7 enerji merkezinin adıdır.

Refleksoloji ile alakalı olan konu ise solar plexus chakrası. Kısaca "gittim, gördüm, deneyimledim, hissettim, yaşadım, öldüm, yeniden dirildim ve geri geldim" diye ifade edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad