Karbondioksitten İnşaat Malzemesi - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

30 Nisan 2017 Pazar

Karbondioksitten İnşaat Malzemesi



Araştırmacılar karbondioksiti inşaat malzemesine dönüştürmeyi başardı....

Karbondioksitten taş elde etmeyi başaran araştırmacılar, belki de küresel ısınmayı engelleyebilecek çok önemli bir keşif yaptılar.


MATEMATİK ÖĞRENMEYEN KALMAYACAK!!!

Küresel ısınma yüzünden dünyada bulunan tüm hayvanların, bitkilerin ve hatta canlı organizmaların hayatı tehlikede. Dünya'daki tüm canlılığı sonlandırabilme potansiyeline sahip olan küresel ısınma, bir an önce durdurulmadığı takdirde sadece 50-100 sene içerisinde canlı çeşitliliğinin %80-%90'ını kalıcı olarak yeryüzünden silebilir. 

Oldukça kötü sonuçlar doğurabilecek bu sorunu durdurabilmek adına çalışmalar yapan bilim adamları, küresel ısınmanın oluşmasını sağlayan sera gazlarından birisine alternatif bir kullanım alanı geliştirdi.

Küresel ısınmanın başlıca nedenlerinden birisi olarak görülen karbondioksit gazını kullanarak inşaat malzemesi üretmeyi başaran bilim adamları, bu maddeye "CO2NCRETE" ismini vermişler. 


University of California, Los Angeles'da görevli olan araştırmacılar tarafından üretilen CO2NCRETE, havada bulunan karbondioksitin emilmesiyle ve sıkıştırılmasıyla üretiliyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamalara göre CO2NCRETE'in üretimi için kullanılacak olan karbondioksit gazının şimdilik sadece enerji santrallerinden alınması planlıyor. 

Atmosfere yayılan gazların %30'undan sorumlu olan enerji santralleri, en yüksek emisyon değerlerine sahip olduğu için özel olarak seçilmiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad