Merkezi sınavlardan önce ne yapmalı? - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

21 Şubat 2017 Salı

Merkezi sınavlardan önce ne yapmalı?






TEOG-YGS-DGS-KPSS gibi hayati önem taşıyan merkezi sınavlara girecek öğrencilerimizin mutlaka okuması gereken bir yazı olduğunu düşünüyoruz.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN


Evet sevgili öğrenciler sınav vakiti geldi çattı , peki öncesinde ne yapmak gerekir? ……….

Vereceğimiz öneriler sizin bilgilerinizi, başarı potansiyelinizi arttırmaz ama var olan potansiyelinizi kullanmanıza yardımcı olabilir.




Öncelikle "son günler dinleneyim ne olacak! bundan sonra birşey olmaz" demeyin çalışmaya devam edin.

 Son yıllarda yapılan araştırmalar insanın kısa bir süre de olsa, kendine tatil ilan etmesinin performansını düşürdüğünü, normalde yapabildiklerini de yapamaz hale geldiğini gösteriyor ve bunu bizzat kendim defalarca yaşadım.

Hemen hergün matematik, geometri, bilgisayar ve daha fazlası ile uğraşan biri olarak 4-5 gün bile olsa bu uğraşlara ara verdiğimde yapabildiklerimi daha zor yaptığımı, kolaylıkla üstesinden gelebileceğim konu, sorun ve problemlerde zorlandığımı bizzat hakkelyakin yaşadım.

Dolayısı ile son güne kadar çalışmaya devam etmeliyiz.

Tabi son günlerde konu çalışmak yerine deneme sınavları yapmak , daha sonra bu sınavlardaki eksiklikleri gidermek iyi bir tercih olacaktır.

Eğer bol bol sınav yapıp oluşan eksiklikleri gidermeden habire yeni sınav yapılırsa, ancak zaman kullanımı noktasında bir gelişme olur, bilginiz ve potansiyel başarınız artmaz.

 Dolayısı ile yapılan deneme sınavlarında ortaya çıkan eksiklikler, eksik konular, unutulmuş kavramlar , soru tipleri mutlaka öğrenilmeli daha sonra yeni sınava geçilmelidir.

Bunun için de çözümlü deneme sınavları iyi bir tercih olabilir.

Ayrıca en çok dikkat edilmesi gereken başka bir konu sınavdan önceki son gündür.

Öğrencilerimizin büyük bir kısmı bu sınava ilk defa girecek ve hayati önem taşıyan bir sınava girecek öğrencilerimiz son gün uyku problemi yaşayacak, bir sonraki gün de uykusuzluğun üzerine heyecan da tuz biber olup, muhtemel bir performans düşüklüğü hatta psikolojik ve fizyolojik sıkıntılar da ortaya çıkabilecektir.

Tüm bu problemlerin önüne geçmek için, örneğin cumartesi günü sabah sınavınız var, o zaman cuma günü mutlaka ve mutlaka erken kalkmalısınız. en geç saat 6 da kalkmanızı tavsiye ediyorum ve kesinlikle uyumamanız gerekiyor, 6 da kalkıp öğlen 12 de biraz uyuyim derseniz hiç bir anlamı olmaz gece yine uyuyamazsınız.

 Erken kalktığınızda mutlaka ve mutlaka en geç saat 20-21 gibi uykunuz gelecektir ve bir sonraki sabah dinç bir şekilde uyanmış olacaksınız.

Uyuma problemini izole etmek için ıhlamur, melisa ve biberiye çaylarından yardım alınabilir bizzat tarafımdan denenmiştir.

Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.....

Bora Arslantürk
boramat@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad