Fayanstan resimli bardak altlığı - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

10 Kasım 2017 Cuma

Fayanstan resimli bardak altlığı



Banyo ve mutfak gibi alanlarda girişilen dekorasyon tadilatlarından mutlaka artan fayanslarınız olmuştur. Bunlar değerlendirilmediği sürece atıl kalacak hatta bir süre sonra hiç dokulunmadan atılacaktır. 

Halbuki kendin yap felsefesi ile bir köşede çürümeye bırakılan fayanslardan harika el yapımı hediye projeleri bulunmakta. 

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarifle 3-5 lira gibi cüzzi bir maliyetle harika bir bardak altlığı setine sahip olabilirsiniz. Bardak altlığı yapımı için kullanacağımız malzemeler şu şekilde:


sıfırdan matematik


– 10×10 ebatlarında beyaz fayans
– 10×10 ebatlarına uygun kare fotoğraf
– Dekupaj tutkalı
– Şeffaf dolgu macunu spreyi
– Silikon tabancası
– Bir miktar keçe
– Makas
– Fırça
– Dilerseniz süsleme için kurdele



Resimli Bardak Altlığı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kullanacağımız fotoğrafları yeniden boyutlandırmamız gerekiyor. Bunun için herhangi bir görsel işleme programıyla (örneğin Photoshop) fotoğraflarınızı açıp ebatlarını 10 santime 10 santim olarak düzenleyin. 





Düzenleme işleminin ardından çıktısını alın. Kağıt olarak fotoğraf kağıdı kullanırsanız çok daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.





Çıktısını aldığınız fotoğrafın köşelerini keserek daha estetik hale getirin. Fayansınızın üzerine bir katman dekupaj tutkalı uygulayın. (Dekupaj tutkalını beyaz tutkala %50 oranında su ekleyerek elde edebilirsiniz.) Kestiğiniz fotoğrafı fayansı ortalayacak şekilde yerleştirin üzerine hafif bir ağırlık koyarak 20 dakika kurumaya bırakın. 

20 dakika sonra ince bir katman tutkalı fotoğrafın üzerinden sürün ve bu kez üzerine bişey koymadan tekrar kurumaya bırakın.







Fayansımızın arkası için kare şeklinde 4 küçük keçe parçası keselim. 

Silikon tabancası yardımıyla köşelere yapıştıralım. Böylece hangi yüzeyde kullanırsanız kullanın kayma yapmayacaktır. 

Fayans üzerine yerleştirdiğimiz fotoğrafın nemden etkilenmeden daha uzun ömürlü olması için sprey dolgu macunu uygulayalım. 

Sprey dolgu macunu genellikle kaportacılar tarafından kullanılır yapı marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.




El yapımı bardak altlığı kullanıma hazır! Dilerseniz kurdele yardımıyla süsleyip sevdiklerinize özel günlerde hediye edebilirsiniz…




son haberler

Post Top Ad