Ahşap Üzerine Eskitme Fotoğraf Baskı - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

16 Eylül 2017 Cumartesi

Ahşap Üzerine Eskitme Fotoğraf Baskı


Fotoğraflar ânı dondurup kaydetmesi bakımından eşsiz bir teknoloji. 

Bir fotoğrafa bakarken özlemle dolabilir, mutlu olabilir ya da hüzünlenebilirsiniz. Bir anlığına da olsa fotoğrafın çekildiği zamanlara gidebiliriz. 

Bu nedenle sevdiklerimizle çektirdiğimiz fotoğraflar her zaman bizim için en özel hatıralar arasında yer alır. Fotoğrafın bu eşsiz özelliği ile ahşabın sıcaklığını birleştirebileceğiniz mükemmel bir kendin yap tekniği göstermek istiyoruz. 

Ahşap üzerine fotoğraf baskı ya da ahşap üzerine fotoğraf işleme diye bilinen bu güzel yöntemle sevdikleriniz için harika bir el yapımı hediye yapabilir ya da evinizde dekorasyon için kullanabileceğiniz süper bir çerçeveniz olabilir.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Ahşap Üzerine Fotoğraf Baskı – Gerekli Malzemeler

– Transferi yapılacak fotoğraf(lar)
– Tahta levha
– Makas, maket bıçağı, mastar (düzkenar)
– Lazer yazıcı
– 18 gr. ince yağlı kağıt (pelur)
– Fırça
– Akrilik Mat Doku Jeli
– Kredi kartı benzeri sert bir plastik
– Havlu, temizlik bezi
– Dekupaj Tutkalı






1. Adım: Fotoğrafın Hazırlanması

Baskısını yapmayı düşündüğünüz fotoğrafı taratarak bilgisayarınıza kopyalayın. Lazer yazıcınıza ince yağlı kağıdı yerleştirerek fotoğrafın çıktısını alın. Mürekkepli yazıcılarla istediğiniz sonucu alamazsınız o yüzden sadece lazer yazıcı kullanabilirsiniz. Çıktı aldıktan sonra fotoğrafınızın maket bıçağı ve cetvel yardımıyla fazlalıklarını kesin.

2. Adım: Tahta Levhanın Hazırlanması

Seçeceğiniz tahtanın cinsi baskı kalitesini direkt ilgilendirdiği için mümkün mertebe iyi bir ahşap seçmeye çalışın. Görsellerde ahşap 4′ x 2′ boyutlarında Huş (Birch) ağacından yapılmış bir tür kontraplak olan Plywood kullanılmıştır. Tahtanızı fotoğrafınızın boyutlarına göre dikkatlice küçültebilirsiniz. Küçültme işleminden sonra ince zımpara ile varsa yüzeyinin pürüzlerini yok edin.


Tahtamızın kesim işlerinin ardından fırça ile baskı yapacağınız yüzeye akrilik mat doku jelini hiçbir kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Kullanılan jeli ilk kez duymuş olabilir ancak kırtasiye sitelerinden rahatlıkla bulup satın alabilirsiniz.






2. Adım: Tahtaya Fotoğraf Baskı İşlemi

1. Jeli uyguladıktan sonra yağlı kağıda bastığımız fotoğrafı, arkası size bakacak şekilde, dikkatlice tahtanın üzerine yerleştirelim. Bu adımda çok dikkatli olun çünkü yanlış bir yerleştirme yaparsanız tüm emeğiniz ziyan olabilir. Daha sonra üzerine sert ve düz bir şey koyun. Tüm yüzeye eşit şekilde ağırlık yapacak bir obje bulup üzerine koyun ve 1 gece kurumaya bırakın. Tahtanızı eşit şekilde böldüyseniz diğer parçasını bu işte kullanabilirsiniz.



2. Kuruma işleminin ardından üzerindeki ağırlıkları kaldırarak hafif ıslak bir bezle fotoğrafımızın olduğu yüzeyi iyice nemlendirelim.



3. Nemlendirdiğimiz kağıdı parmağınızla kazıyarak çıkartalım. Bu işlemi bir havlu ya da gazete kağıdı üzerinde yaparsanız ortalığı temiz tutmuş olursunuz. Yaklaşık 20 dakika süren bu işlem biraz eziyetli olabilir ama dayanın az sonra harika bir sonuç alacaksınız.



4. Ve fotoğrafımız ortaya çıktı! Şimdi üzerine fırça yardımıyla dekupaj tutkalı sürerek kalıcılığını sağlayalım.



Ahşap üzerine tranfer baskı tekniği ile yaptığımız harika tablomuz duvarları süslemeye hazır! Güle güle kullanın!




son haberler

Post Top Ad