Ankara Çayyolu’nda Müzik Kurslarında Modernize Metotlar - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

22 Ağustos 2017 Salı

Ankara Çayyolu’nda Müzik Kurslarında Modernize Metotlar



Ankara’da Çayyolu Bölgesi’nin ilk sanat kuruluşu ve sanat akademisi olan “Ramel“, 1995 Yılında kurulmuş ve 22 yıldır sanatın Müzik, Dans, Resim, Tiyatro dallarında her yaştan sanatsevere ağırlıklı olarak Ankara’da Çayyolu Ümitköy’de eğitim veriyor. 



Psikolojik ve pedagojik faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanmış Türkiye’deki ilk ve tek eğitim programı Modernize Metotlar, 2007 Yılından itibaren Ramel’in Çayyolu müzik kursu merkezinde uygulanmaya başlamış. 

Ramel, 2007 Yılından itibarense ülkemizde sanat alanında eğitim veren kişiler konusunda yaşanan büyük boşluğu doldurmak amacıyla bir ‘Kent Enstitüsü’ olarak çalışmaya başlamış ve eğitimciler yetiştirmiş. 

Ramel bünyesinde eğitim verecek kişilerin lisans ve yüksek lisans düzeyindeki akademik dereceleriyle birlikte pedagojik formasyon sahibi eğitimciler haline gelmesi sağlanmış. 

Daha önemlisi sadece üniversitelerin sanat ile ilgili bölümlerinden mezun olup eğitimcilikle ilgisi olmayan kişilerin eğitim vermesinin Ülkemizde yarattığı sorunların çözümü için Ramel bünyesinde eğitim verecek kişiler, kent enstitüsü bakış açısıyla psiko-pedagojik bazlı hizmet içi eğitimlere tabi tutulmuş.

Öğrencilerin eğitim süreci boyunca motivasyonlarının olabilecek en üst düzeyde tutulmasını sağlayan metotlar ilk etapta uygulamaya ağırlık vererek müzisyen adayının enstrümanı ile iletişime en kısa sürede geçmesini sağlıyor bu yolla müziği öğrencinin hayatında hobi olarak veya profesyonel olarak kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.

Programlar şu anda tam zamanlı psikolog ve pedagoglarla destekleniyor ve Modernize Metotlar’ın Ülke çapına yayılarak daha büyük kitlelere fayda sağlaması kurumca en önemli toplumsal görev olarak görülüyor. 



Gitar Kursu almaya sıfırdan başlayan öğrenciler Hızlı Gitar Metodu ile derslere başlıyorlar. Metodun bitişiyle öğrenciler, teori ağırlıklı program Guitar Academy ve uzmanlaşma sürecini içeren alan dersleri ile eğitimlerine devam ediyorlar. 

Ankara gitar dersi almaya başlamadan önce fiziksel yeterlilik ve yetenek analizlerinin ücretsiz olarak uygulandığı il.  

Kurum, bateri, şan ve piyano kurslarında Modernize Metotlar kapsamında eğitim veriyor ve küçük yaş gruplarına faydaları nedeniyle piyano kursu alabilecek düzeydelerse bu enstrümanla müziğe başlamalarını öneriyor. 



Modernize Metotlar kapsamında piyano ile müzik kurslarına başlaması erken olarak değerlendirilmiş öğrenciler Carl Orff Yöntemi sentezli bateri/perküsyon programlarına yönlendiriliyor. 

Bu program, dönemsel olarak renklerin öğretme teknikleri içerisinde kullanıldığı piyano eğitimlerini de bünyesinde barındırıyor. 

Carl Orff Yöntemi’nin içeresinde ağırlıklı haliyle perküsyon öğeleri bulunmakta. Bu nedenle Orff Yöntemi ile eş zamanlı olarak sürdürülen perküsyon ve bateri dersi öğrenciye büyük fayda sağlıyor. 



Boyutları küçültülerek ölçeklendirilmiş akustik baterilerle ve dijital baterilerle sağlıklı bir erken müzik eğitimi dönemi sağlanabiliyor. Pedagojik yönden değerlendirildiğinde, bu enstrümanın seçilmesiyle, çabuk sonuç veren bir enstrüman olması sayesinde, bateri kursu alan küçük yaş grubu öğrencilerinin müzik eğitiminin sürekliliği sağlanıyor. 

Müziğe eğitimine başlamak için yaşının küçük oluğu düşünülen öğrenciler için bu eğitimler eşsiz birer fırsat. Ayrıca bateri eğitiminin ilk safhalarında dijital bateri (davul) kullanılması bu yaş grubu öğrencileri üzerinde dijital baterinin çeşitli ekstra özellikleri sayesinde pozitif sonuçlara büyük katkı sağlıyor. 

Bateri dersi içerisinde küçük yaş gruplarına verilen eğitimlerde karşılaşılan genel problemlere pratik çözümler oluşturan dijital davullar ile öğrencinin dikkatinin enstrümana yoğunlaştırması kolaylıkla sağlanıyor. 

Zaman zaman oluşabilecek konsantrasyon eksikliklerinde, bateri eğitimcisi, yine dijital bateri üzerindeki eğlenceli ekstra fonksiyonlarla öğrencinin dikkatini toplamasını sağlayabiliyor. 

Şubeler arasında Çankaya Cinnah Caddesi ve Çayyolu bateri kursu sağlayan yerler. Erken müzik eğitimi kapsamındaki Carl Orff Yöntemi sentezli bateri/perküsyon programları, piyano eğitimine başlamadan önceki hazır bulunuşluk evresi olarak tanımlanıyor. 



Uygulanan yetenek analizleri sayesinde bu evreye ihtiyacın söz konusu olup olmadığı belirlenebiliyor. Yine Çayyolu piyano kursu için Ankara’daki farklı semtlerdeki okullarından yetenek analizlerini uygulayan merkezleri ve randevu alarak ücretsiz şekilde bu analizlere herkes katılabiliyor.

 "ücretsiz yetenek analizlerine randevu almak için; TEL: 0312 235 235 "


Ankara’da Özel Eğitim Alanında Bütünsel Yaklaşım


Ankara özel eğitim alanında tam ve kalıcı sonuçlar alan Whole Brain Method ile Çayyolu Ümitköy'de tanıştı. Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, Öğrenme Güçlüğü, Disleksi, Dil ve Ses Bilimleri, Okul Akademik Başarısı üzerine bütünsel yöntemlerle yoğunlaşmış programın enstitü bazındaki pilot uygulaması Ankara’da devam ediyor. 

Ses Özel Eğitim kadrosunun öğrenme yöntemleri odaklı eğitim uygulamalarından ve araştırmalarından alınan veriler metotların bugünkü haline gelmesinde büyük pay sahibi. 

Büyük yankı uyandıran metot, temelini oluşturan bütünsel yaklaşımda, beyin gelişim programları üretirken nörobilim, psikololoji, sanat, sosyoloji, eğitim ve pedagoji alanlarında bağlantılar kurarak ilerliyor. 

Ankara’da Çayyolu’nun ilk sanat kuruluşu Ramel Kadrosunun da Whole Brain Method bünyesine katılması yenilikçi yöntemin sanat ile ilgili modüllerinin etkisinin artmasında önemli bir rol üstleniyor. 

Farklı birimlerle fikir alışverişi sürekli tutularak ilgili uzmanların koordinasyon halinde çalışması, sürekli bir gözlem sahası sağlanıyor. 

Bu nedenle yenilikçi metotla, 3-21 yaş arası, alanda, aileleri zaman içerisinde tecrübe ederek bilinçli hale gelmiş veya araştırmacı, irdeleyici yapıları sayesinde erkenden bilinçli hale gelmiş bireylerden oluşan bir öğrenci profiline eğitim veriliyor. Bütünsel teknikler içeren sentez program, Ankara’da Çayyolu Ümitköy'de uygulanmaya devam ediyor.




etiketler:  Ankara Gitar Dersi, Ankara  Çayyolu Bateri Kursu, Ankara Çayyolu Piyano Kursu, Ankara Müzik Kursları, Ankara Özel Eğitim

son haberler

Post Top Ad