Yaz Geldi Çıkageldi ; Sivrisineklerden Korunma Yöntemleri - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

13 Temmuz 2017 Perşembe

Yaz Geldi Çıkageldi ; Sivrisineklerden Korunma Yöntemleri


Yaz mevsiminin ilk günlerine adım atmış bulunmaktayız.

Yazın eğlenceli yanları olduğu gibi sinir bozucu yanları da var tabii. 

Bunlardan bir tanesi de sivrisinekler... 

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Birçok kişi sivrisineklerden rahatsız olup onları ısırmalarından şikayet ediyor. Biz de bu yazımızda sizlerle doğal korunma yöntemlerinden üçünü paylaşalım dedik. Bakalım nelermiş bunlar neler.





1. Doğal Sivrisinek Kovucu



İhtiyacınız Olan Malzemeler: 1 su bardağı elma sirkesi, birer tutam kurutulmuş Adaçayı, Biberiye, Lavanta, Kekik ve Nane, 1 adet kapaklı cam kavanoz

Cam kavanoza sirke ve otları koyun, ağzını sıkıca kapatın. 2 hafta boyunca her gün çalkalayarak, buzdolabında muhafaza edin. 2. Haftanın sonunda otları süzün ve geriye kalan sıvıyı yarı yarıya sulandırarak, gönül rahatlığıyla cildinize sürebilirsiniz. Bu yöntem sizi sivrisineklerden koruyabilecek bir yöntemdir. Denemenizi tavsiye edebiliriz. 


2. Nane Limon Spreyi


Malzemeler: 1 su bardağı su, 5 damla limon yağı, 10 damla fesleğen ya da nane yağı


Bütün malzemeleri şişenin içine koyup çalkalayın ve daha sonra sivrisineklerden korunmak için cildinize tatbik edin. Bu yöntem de sizi sivrisineklerden koruyacaktır. Yine gayet güzel ve hoş bir yöntemdir.

3. Limonlu karanfil


Cildime bir şey sürmem diyenlerdenseniz bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ederiz. Bu yöntem diğer yöntemlere göre daha bilinen bir yöntem.. 

Bu yöntem daha çok yapılan bir yöntem ayrıca.

Malzemeler: 1 adet olgunlaşmamış limon ya da lime limonu, 10 adet karanfil

Olgunlaşmamış limonu avuç içinizde bastırın ve sulandırın. Ortadan ikiye kesin. İçine karanfiller saplayın ve masanın ortasına yerleştirin. Sivrisinekler limon ve karanfil esansının kokusunu sevmedikleri için odanıza yaklaşamayacaklardır. Yine etkili yöntemlerden biridir bu da. Etkisini kısa sürede gösterecek, sivrisineklere maruz kalmanızı önleyecektir.

Dediğimiz gibi daha çeşitli  yöntemler var. Biz sadece bugün 3 tanesine yer verebildik. Yazın sıcağını denizini çıkartırken sivrisineklere dikkat etmek lazım.

Sivrisineklerden korunmak için yapabileceğiniz bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Madem bu iş de bitti. Hadi ne bekliyoruz denizee! Bize de bol denizli tatiller dilemek kalıyor sizlere. :) 

son haberler

Post Top Ad