İğne Deliğine Yapılan Heykeller - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

30 Haziran 2017 Cuma

İğne Deliğine Yapılan Heykeller


Öyle bir heykeltraş ki iğne deliklerine dünyaları sığdırıyor.

İnanılması güç bu eserleri mikroskop yardımı ile gerçekleştiriyor.

Heykeltraş hakkında bilgi ve eserleri haberimizde...


Disleksi'den (bir çeşit öğrenme bozukluğu) muzdarip olan heykeltıraş Willard Wigan, dünyanın en küçük heykellerini iğne deliğine yapıyor.



Willard Wigan dislektik bir heykeltıraş. Öğrenme bozukluğu olması sebebiyle küçük yaşta kendini derslerine veremeyen Willard, kariyerine 5 yaşında karıncalar için bir ev yaparak başlıyor. 

Daha o yaşlarda ince bir ruha ve zekaya sahip olan Willard, karıncaların da yaşamak için bir eve ihtiyacı olduğunu düşünmüş ve o yüzden böyle bir ev yapmak gereği duymuş.

Daha o yaşlarda başladığı bu işte oldukça başarılı olmuş. Karıncalar için yaptığı evden sonra kıyafetler ve şapkalar da tasarlamaya başlamış. 

Willard’ın dediğine göre yaptığı bu iş disleksiden kaçabildiği tek noktaymış ve kendini bu işe vermiş. Yaptığı işi fantazi dünyası olarak açıklıyor.

Görüntüyü 400 kez küçültüyor

İğne ucuna yaptığı heykellerin ölçüleri 0,005 mm ve bu ölçü dünyada bir ilk! 

Kendi elleriyle yaptığı heykeller dünya tarihinde elle yapılmış en küçük heykeller olarak geçiyor. Heykellerini yaparken bir mikroskoptan yardım alan Willard Wigan, heykelleri yerleştirebilmek için görüntüyü tamı tamına 400 kez büyültüyormuş. 

Bizim bu heykelleri görebilmemiz için en az 400 kez büyültülmüş bir mikroskoba ihtiyacımız var tabi ki.

Kendi saç teliyle boyuyor

Yaptığı heykellerde kumaş, altın ve cam gibi materyaller kullanıyor. Yaptığı heykelleri boyamak için de kendi saçından kopardığı bir adet tel ile boyuyor. İlk yaptığı heykeli bir tişörtün etiketini kullanarak yapmış. Yaptığı bu zor işte ellerinin titrememesi için bazen kalp atışlarının durduğu zamanı bekliyormuş. 

Örnek aldığı sanatçılar sorulduğunda ise şöyle cevap veriyor; Leonardo Da Vinci ve Michelangelo.

Bir eseri tamamlamak 3 ayını alıyor

Eserleri mikroskop yardımıyla görülebiliyor








son haberler

Post Top Ad