Bazen Düşündük Bazen Düşünemedik - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

15 Temmuz 2017 Cumartesi

Bazen Düşündük Bazen Düşünemedik


Açıkcası bu konuya nereden giriş yapabileceğimi bilmiyorum bile. Bu bir konu bile değil ki giriş yapabileyim.


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Çoğumuz arada sırada hata yapmışızdır hatta buna çoğumuz demiyelim hepimiz... Yapmışızdır hatalar elbette. 




Biz bu hataların karşımızdakini üzebileceğini, kırılabileceğini veya sonuçların nereye doğru gidebileceğini bilemedik dediğim gibi bilemezdik zaten. Bazen güldük bazen ağladık arakadaşlarımızla, ailemizle bazen de heyecanlandık aldığımız haberlere. 




Bazen ise neler olmadı ki neler ne zorluklardan geçtik hepimiz aynı dünya ' nın olması gerektiği gibi. Biz şuanda aslında sadece bir filmin fragmanındayız asıl dünya yani film daha başlamadı. Bu filmi ne ben başlatıcam ne de başkaları. Bu filmi siz başlatıcaksınız. Yaptıklarınızla, başarılarınızla veya yeri geldiğinde hatalarınızla siz başlatıcaksınız. Çok garip birşey bunlar aslında. Gerçekten çok garip. Kimi zaman mutlu kimi zaman üzgün oluyoruz ya da heyecanlı, kızgın , sinir küpüne dönmüş kadar öfkeli oluyoruz. Ama bunlar bizi biz yapan değerlerdir.

Mevlananın bir sözü vardır bilirsiniz. '' Ya olduğun gibi görün. Ya göründüğün gibi ol. '' diye güzel bir sözü vardır. Bazen insanlar popüler olmak ister. Siz popüler deyin ben havalı diyeyim ya da en iyisi insanlar tarafından çevresi geniş olan kişi diyelim biz buna. Tam olmadı ama. Popüler olma derdine giren insanları ben anlamıyorum gerçekten. Kendileri gibi hissettikleri gibi olmayarak sırf popüler olmak için olmadıkları şekilde davranışlar sergiliyorlar. Şunu unutmayın ki her zaman kendiniz olun. Ne olursa olsun. Herkes kişiliği, özellikleri ile güçlüdür ünlüdür zaten. Siz davranışlarınızı bırakmayın , şikayet etmeyin ki gücünüz elinizden gitmesin. 


Unutmayın ağacınızı yetiştirecek siz daha güzel kalabalık gözükmesi için olan şeylerde ağacın meyvesidir.


Bu yazımızda sona erdi. Bir daha ki yazıya kadar kendinize iyi bakın. Hoşçakalın :) 

Berra Arslantürk

6.Sınıf Öğrencisi

son haberler

Post Top Ad