Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır? - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

23 Ekim 2016 Pazar

Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır?


Öncelikle şunun altını çize çize ,"Çocuklar şiddete marus kalarak terbiye edilmez." diyorum. Çünkü siz bize nasıl bağırıp çağırırsanız biz de sizin hareketlerinizin aynısını örnek alırız. Onun için bu konuda davranış önemlidir.

SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

Biz yanlış yaptığımız zaman yumuşak bir tavırla doğrusunu göstermelisiniz. Zamanla doğrusunu anlayacağız. Belki ben bir çocuğum diye beni dikkate almayacaksınız. Ama bu dediklerim tamamen doğru.



Bizim yanımızda veya başka yerlerde kimseye doğru bir örnek olamayacak davranışlardan sakının. Çünkü hem bize kötü davranışlardan uzak dur diyorsunuz hem de kendiniz yapıyorsunuz. Bence bu hiç mantıklı değil. Düşünün,bir insan size bunu yapma diyor. Bir gün bir bakıyorsunuz kendisi yapıyor. Bu size de saçma gelmez mi? Ayrıca çocuğunuzun bulunduğu arkadaşlarıyla gittiği ortamlara da dikkat edin. Sizin haberiniz olmaz ama çocuğunuz kötü hareketler edinebilir. Onun için çocuğunuzun her gittiği yere ve arkadaşlarına dikkat edin. Yoksa bir gün çocuğunuzun güvenliği tehlike altına girebilir. 



Elinizden geldiği kadar bizle zaman geçirin. Oyunlar oynayın. Yoksa zamanla bizler sizlerle fazla zaman geçiremediğimizden insanlarla sosyalliğimiz azalabilir ve içe kapanık olabiliriz. Onun için bizlerle zaman geçirmeye özen gösterin. Siz bize her yapmamamız gereken şeyi bağırarak kızarak anlattığınızda biz size inat olarak yapmaya devam ederiz. Sert olmak yerine yumuşak olun. Ne kadar dikkatli davransanız bile bize elbetteki ister istemez bağırıp kızıyorsunuz. Lütfen bize kızıp bağırmamaya dikkat edin.

Bir yazının daha sonuna geldik:)

Umarım ki,size az da olsa bir yol göstermişimdir.

Başka başka yazılarda görüşmek dileğiyle....

Berra Arslantürk
6.sınıf Öğrencisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad