Sineklerden Kurtulmanın Pratik Yolları - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

23 Mayıs 2017 Salı

Sineklerden Kurtulmanın Pratik Yolları



Yazın en büyük belalarından biridir sinekler.

Kimyasallar da zararlı, peki ne yapabiliriz?

Sineklerden rahatsız iseniz bu yöntemleri deneyerek sorununuzu çözebilirsiniz.


SIFIRDAN MATEMATİK ÖĞRENİN

İşte sineklerden kurtulmanın yolları.




1. Sinekler için kesin çözüm: Kafur

Sinekleri caydırmak için kullanılan en etkili yollardan biridir. Kafur bitkisi yakıldığında çıkan duman sinekleri kaçırmak için yeterli etkiye sahiptir. Bu yüzden aşırı sinek olan ortamda kafur bitkisinin yakılması ile sineklerden kurtulmak mümkündür.

2. UV tuzaklar

Sinekleri kendine doğru çekerek ultra violet ışınların bulunduğu tuzağa düşürmek sineklerden kurtulmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Sinek tuzağı ortalama bir 37 ekran televizyon büyüklüğündedir. İçerisindeki özel tasarım ampul ile ortama yayılan uv ışınlar yarattığı ses dalgaları ile sinekleri kendi üzerine çeker. Lambadaki elektrik sistemi ve ısı sistemi sayesinde lambanın üzerine konan sinekler ölür.

3. Sinekler için limon ve fesleğen

Fesleğenin genel olarak tıbbi özellikleri bilinmektedir. Ancak yaydığı güçlü koku bileşenleri ve polenleri sayesinde sinekleri kendisinden uzak tutmaktadır. Bu yüzden sineğin bol olduğu ortamlarda fesleğen bulundurmak sineklerin o ortamdan uzak kalmasını sağlayacaktır. Eğer fazla sinekten muzdarip olma durumu var ise bir iki adet saksıda fesleğen yetiştirmek çok etkili bir çözüm olacaktır. Limon da aynı şekilde etkilidir. Limon ve fesleğen bir arada kullanılabilir.

Ayrıca fesleğen dışında nane, lavanta ya da kadife çiçeği bitkisi de olabilir.

4. Sineklik

Sineklik, sineklerden kurtulmak için evde kullanılabilecek en ucuz ve kesin yöntemlerden bir tanesidir. Sineklik ile sineklerin üzerine vurularak sinekler öldürülebilir. Bu şekilde ortamdaki fazla ve rahatsız edici sinekten kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda bu çözüm kesin bir çözümdür.

5. Sinek kovucu yağlar

Evini sinek basan kişilerin çok iyi bildiği gibi, temel yağların aroması ve uçuculuğu sayesinde sinekleri ortamdan uzaklaştırır. Uçucu yağlardan lavanta yağı, okaliptüs yağı, nane yağı ve limon otu yağı gibi temel yğlar sadece nazik aroma sahiptir ama aynı zamanda uçucu olukları için bileşenler sayesinde ev sineklerini evden uzak tutmak için etkiler gösterir. Bu tür yağları yatak odası ya da mutfak gibi yaşam alanı içinde bulunan yerlere püskürtme hem kişileri güvende tutar hem de sinekleri ortamdan uzaklaştırır.

6. Sineklik tel

Bir başka yöntem ise sineklik teldir. Sineklik tel kapılara ve camlara uygulanabilir. Telin delikleri o kadar küçüktür ki içerisinden sinekler geçemez ve böylece sinekler evin içerisinde giremez. Ancak evden çıkıp eve girme sırasında içeri girebilecek az sayıda sinek için çözüm teşkil etmez. Bu yüzden %100 korumaya sahip olduğu söylenemez.

7. Yeşil elma sabunu

Yeşil elma sabununun sinekleri çektiğini gösteren çalışmalar gözlemlenmiştir. Bu yüzden yeşil elma sabunu ile çözüm üretilebilir. Çözüm için en kullanışlı olanı sıvı sabun formunda olanlarıdır. İki kaşık yeşil elma sıvı sabunu bir kavanozun içerisine konur ve üzerine birkaç santim olacak kadar su doldurulur. Sinekler yeşil elma meyve aromasına bayıldığı için kavanozun içine girer. Bu durumda suyun içine girip ıslanan sinekler bir daha çıkamaz ve suyun içerisinde boğularak ölür. Bu şekilde sineklerin ortamda uçmasının önüne geçilmiş olur.

8. Elma ve karanfil sinek kovucu

Bir elmanın üzerine birkaç damla karanfil yağı dökülür ve bu elma sineklerin bol bulunduğu bölgeye konur. Bu elma sineklerin ortam uzak durmasını sağlar. Karanfil yağı temizlik amacı ile de kullanılabilir. Sinekler karanfil kokusuna tahammül edemez ve ortamdan hemen uzaklaşır.

9. Salatalık

Salatalık dilimleri çöp üstüne yerleştirerek sineklerin ortamdan uzaklaşması sağlanabilir. Sinekler salatalık kokusuna tahammül edemez. Bu yüzden çöpün üzerine salata konulması sineklerin çöp kokusuna gelmesini engeller. Ayrıca evin içerisinde de sineklerin engellenmesi için evin çeşitli bölgelerine salata kabuğu konabilir. Bu durumda evin içerisinde uçmakta olan sinekler de ortamdan uzaklaşırlar.

10. Sinek kovucu tablet

İnatçı sineklerden kurtulmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem de sinek kovucu tabletlerdir. Bunların birçok markası bulunmaktadır. Aynı zamanda özel sinek kovucu makineleri de satılmaktadır. Bu tabletler dikdörtgendir ve makinelerin içerisine konarak kullanılırlar. Makinelerin tabletin boyutuna göre özel bir bölmesi bulunmaktadır. Tablet bu kısma konur ve makinenin fişi prize takılır. Makine tableti gerekli sıcaklıkta ısıtarak tabletin üzerindeki sinek öldürücü bileşenleri havaya karıştırmaktadır.

Sinekleri kovmak için kahve de kullanılabilir. Kahve keskin kokusu ile sinekler için oldukça rahatsız edicidir.

Sineklerden kurtulmanın doğal yolu:

– Evin içerisinin ve odalarının her zaman temiz ve hijyenik tutulması gerekmektedir.
– Evin temizlenmesi sırasında çok etkili ve uzun süre kalıcı olan dezenfektan malzemelerin kullanılması gerekmektedir.
– Çöpler ve çöp kutuları sineklerin en favori yerleridir. Bu nedenle, çöp kutusu ve çöpler düzenli olarak evin dışındaki çöp kutusuna atılmalı ve bu evin içindeki çöp kutularının bulunduğu bölgeler kuvvetlice temizlenir.
– Çöp kutusu mutlaka bir kapak ile kapatılmalıdır.
– Sinekler özellikle meyve, mango ve elmaya hayrandırlar ve bunların bulunduğu bölgelerde olmayı çok severler. Bu yüzden mutfakta tezgahın üzerinde ya da evde herhangi bir yerde bu meyvelerin artıklarının bırakılmaması gerekmektedir.
– Bunun yanı sıra piyasada satılan ve gerçekten son derece etkili olan birçok sinek kovucu vardır. Bunlar kullanılarak da sineklerin uzaklaştırılması mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad