Konserve kutularından mumluk yapımı - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

14 Nisan 2017 Cuma

Konserve kutularından mumluk yapımı


Evimizde şık bir görüntü yaratmak için kullanılan süs eşyalarından birisi de şüphesiz ki mumluklardır. 

Renk renk tasarımları ve farklı görünüşleri ile bulunduğu ortamın havasını oldukça değiştirebilmekte ve şık bir görünüm sağlamaktadır.

Bu dekoratifliği sizde evinizi sağlamak istiyorsanız pahalı mumluklar almanıza gerek yok. Evinizde bulunan konserve kutularını değerlendirerek bile şık mumluklar yapabilirsiniz.




Bunun için gerekli olan malzemeler:


-7 adet konserve kutusu(ton balığı konserveleri daha uygun olmaktadır)

-7 adet tahta mandal
-Konserveleri kaplamak için renkli ve desenli kâğıt
-Bir adet tahta-ahşap askı
-Konserveleri bağlamada kullanılacak sağlam bir ip ya da kurdele

Konserve kutularından mumluk yapımı


Malzemelerinizi toparladıktan sonra konserve kutularınızı dış yüzeyini almış olduğunuz desenli kâğıtlarınız ile kaplayın. Aynı desenli kâğıtlar ile tahta mandallarınızın da kaplamalarını yapınız. Kaplama işleminizi tamamladıktan sonra kutulardan 5 cm aralığında ipinizin geçebileceği büyüklükte iki delik açınız. 



MATEMATİK ARTIK SORUN DEĞİL

Açmış olduğunuz deliklerin birinden ipi geçirip kutunun içinden dışına doğru ikinci deliği de çıkarıp ipleri birbirine bağlayarak güzel bir kurdele oluşturunuz. 

Bu işlemi 7 konserve kutusu içinde uyguladıktan sonra kutuların kimisinin ipini uzun kimisinin kısa bırakarak daha şık görünüm yaratınız. Askınızı mumlarınızı kullanmak istediğiniz duvara astıktan sonra daha sağlam olması için kutular da bıraktığınız iplerin ucunu askılıklara bağlayıp üzerine mandalları takınız. 


Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra asmış olduğunuz konserve kutularının içlerine yuvarlak mumları yerleştiriniz. Bu şekilde hem şık hem de daha uygun maliyette mumluğunuzu yapmış olacaksınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad