İyi bir başlangıç - özeldersci

son haberler


Post Top Ad

3 Mart 2017 Cuma

İyi bir başlangıç


Başlangıçlar önemlidir. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. İnsan sınırsız bir potansiyele sahiptir ancak çoğu zaman bunun farkında değildir. 

Farkına varmak, farkındalık oluşması ve harekete geçmek gerekir. 

Başarılı ve başarısız insan arasındaki en büyük fark çalışma farkıdır. Hedefe ulaşabilmek için de başlangıçlar çok önemlidir.


İnsan hayatında başlangıçlar çok önemlidir;



Evlilikte, arkadaşlıkta, bir işe başlamada vs. genellikle işler başlangıçtaki gibi yürür. Eğer iyi bir başlangıç yapılırsa, bu böyle devam eder. Ama kötü bir başlangıç yapılmışsa da genellikle sonu pek iyi olmaz.

Bir arkadaşlık ilişkisinde, en başta gereksiz tavizler verilirse, karşı taraf bunu, arkadaşlık süresince kullanacaktır. Bir iş ilişkisinde partnerinizin size gereksiz baskısına izin verirseniz, böyle devam etme olasılığı çok yüksektir.



Eğitimde de başlangıçlar çok önemlidir, her sene başı bir nevi başlangıçtır. Örneğin lise 1 e başlayan bir öğrenci için, iki başlangıç vardır; hem liseye hem de 9. sınıfa olan başlangıç, ama lise 4 e geçen bir öğrenci için de 4. sınıf bir başlangıçtır. 


Öğrencilerin bir çoğu sene basında "off ders çalışmaya ne gerek var, daha yazılılara 1 ay var" diye düşünürler ve kötü başlangıç yaparlar. Çünkü onlarca ders ve çalışılması gereken yüzlerce konu vardır, biriktirmeden, düzenli çalışmaları gerekirken ve ilerdeki konular önceki konulara bağlı olduğundan, vaktinde halledilmeyen, çalışılmayan konular birikir ve sonra ilerdeki konuların da anlaşılmamasına ve en nihayetinde de öğrencinin dersten kopmasına sebep olur. 

Bu nedenle iyi bir başlangıç, sene başından itibaren düzenli ders çalışma , anlatılanları günü gününe tekrar etme ve konuları biriktirmeden anlama çabasına girme ile olacaktır.

Evet sevgili öğrenciler, daha işin başındasınız, iyi bir başlangıç yapın lütfen.

Bora Arslantürk
boramat@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

saygıdan uzaklaşmayalım lütfen

son haberler

Post Top Ad